Köszöntjük a CEFIC ERICards adatbázisában

CEFIC Ericard Database

A CEFIC Emergency Response Intervention Cards (ERICards vagy ERIC's) azon tűzoltó egységek elsődleges beavatkozásához nyújtanak segítséget és útmutatást, akik egy vegyiárú szállítási baleset helyszínére kiérkezve nem rendelkeznek megfelelő és megbízható termék specifikus információkkal.

Az ERICard-ok olyan tűzoltó egységeknek számára készültek, amelyek tagjai képzettek a vegyianyagok jelenlétében való beavatkozásra, és/ezért olyan információkat és eljárási folyamatokat tartalmaznak, amelyek speciális felszereléseket igényelhetnek.

Az ERICard-ok nagy mennyiségű vegyianyag szárazföldi szállítási baleseteire készültek, ezért előfordulhat, hogy más helyzetekben nem megfelelőek.

Az ERICard-ok termék csoportokra vonatkoznak, ezért soha nem helyettesíthetik a megbízható forrásból származó termék specifikus információkat (pl. biztonsági adatlapokat, adatbázisok, vagy ipari szakértők utasításait). Éppen ezért az ERICard-ok használata minden esetben józan megítélést és az adott baleset sajátságos körülményeinek figyelembe vételét igényli.

A megfelelő ERICard kiválasztása az UN szám, vagy az anyagnév ADR A tábla (Veszélyes áruk listája) alapján történik.

Anyagnév
UN szám    

Írja be az anyag nevének kezdetét, vagy a négyjegyű UN számot. % jelet téve az anyagnév részlet elé, a program nem csak azokat az anyagokat keresi ki, amelyek így kezdődnek, hanem azokat is, melyek tartalmazzák a névtöredéket. A keresés eredményességének növelése érdekében próbálja meg a Haladó keresést .

 

Haladó keresés
A megfelelő ERICard megkereséséhez írja be az anyag nevét, az UN számot, az ADR bárcát és a HIN vagy ERIC utalást.

Fejlesztés
Információ az ERICard-ok hátteréről és fejlesztéséről, beleértve az ERICard-ok ADR osztályonkénti számát

Felépítés
Az ERICard-ok általános felépítése

Általános magyarázat és útmutató
Útmutató a különféle általános vészhelyzetbeni gyakorlati alkalmazáshoz és a felszerelések használatához

ADR veszélyességi bárcák
Az ADR veszélyességi bárcák mintái ( a kísérő szöveg csak angolul)

Letöltés
A teljes szoftver letöltése a kapcsolat nélküli hozzáférés érdekében. Ez a verzió (minden nyelvet beleértve) rendelkezik több olyan szolgáltatással, melyek nem hozzáférhetőek az on-line verzió használata esetén.

További információ
Kapcsolatok további információért

Nyilatkozat
The ERICards have been developed by Cefic as general guidelines for fire crews in the case of an emergency response to a chemical transport accident occurring on land. Although Cefic makes every effort to ensure the completeness of the information provided, the information may not be sufficient or appropriate in all cases to take the needed measures. No representations or warranties are made with regards to the accuracy or completeness of their contents, and no liability will be accepted by Cefic and its members for damages of any nature whatsoever resulting from the interpretation, use or reliance on the ERICards.

Top


© European Chemical Industry Council (CEFIC) 2015-.
http://www.cefic.org - Telephone +32 (0)2 436 9300